Döntéstámogató rendszerek az állattartásban
Agtech meetup sorozatunk második állomásán a sertéságazatban használt döntéstámogató rendszerekről beszélgetünk, melyen tavalyi inkubációs programunk két startup csapatának előadását is hallhatjátok! Tarts velünk 2020. november 19-én, 17:00-tól!
 
 
🧑‍🌾 Okos megoldások & precíziós megoldások az állattartásban
🖥 Képfelismerő és döntéstámogató rendszerek
🐖 Jelen és jövő sertéstartása
 
👉PROGRAM👈
17:00-17:05 - Köszöntő
17:05-17:15 - Képfelismerő és döntéstámogató rendszer sertéshízlalásra optimalizálva - Vass János (Pig Brother, kereskedelmi igazgató)
17:15-17:25 - Optimális körülmények biztosítása a sertéstelepeken precíziós megoldásokkal - Kövesdi József (Okosfarm, ügyvezető)
17:25-17:35 - Smart farming a sertéságazatban - Moldován András (Animalsoft, ügyvezető)
17:35-17:45 - Döntéstámogató rendszerek és szerepük a Bonafarm sertéságazatában - Nagy Tibor (Bonafarm Mezőgazdaság, sertéságazat igazgató)
17:45-18:15 - Kerekasztal beszélgetés
 
 
Moderátor - Dúl Udó (NAK Állattenyésztési csoportvezető, sertéságazati szakértő)
 
 
🐷Az eseményt a NAK TechLab és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Facebook oldalán tekintheted meg november 19-én,17:00-tól!
Feléhez érkezett az inkubációs program
Körvonalazódnak a nagyvállalati és startup együttműködések a 3 hónapos inkubátor program felénél járva. A startup csapatok konkrét tervekkel érkeztek a validációs sprintre, ahol a nagyvállalatok képviselővel közvetlenül tárgyalhattak a tesztprojektekről, továbblépési lehetőségekről. A program hátralévő részében üzletfejlesztési mentorok és agrárszekértők segítségével fejlesztik tovább terméküket, szolgáltatásukat a nagyvállalatok igényeire szabva.

 

  

 

 

 

Lendületben a hazai agrárstartup-fejlesztések

A szeptember közepén indult inkubációs program első szakaszában 17 startup csapat vett részt, akik agrárszakértőktől és üzletfejlesztési szakértőktől kaptak segítséget, felkészülve a következő nap üzleti megbeszéléseire. Az agrár startupok ezt követően a nagyvállalatok képviselőivel folytattak tárgyalásokat arról, hogy a partnerek által megfogalmazott kihívásokra az ő megoldásuk mennyire lehet megfelelő.

 

A kiválasztási tábort követően 20 pilot projekt indulhat az startupok és a nagyvállalatok között, melyet folyamatos facilitált munka kísér a 3 hónapos program időtartama alatt. Az induló projektek 20 új agrár szolgáltatás lehetőségét alapozzák meg, ezzel reagálva a mezőgazdaság aktuális problémáira. A megoldások között találkozhatunk az élővizek és az ipari folyadékok monitorozásával foglalkozó csapattal, adatalapú gazdálkodást szorgalmazó megoldással, amely állattartó telepek teljes ökoszisztémájának megfigyelésére hozna web alapú megoldást.

 

A programhoz csatlakozó nagyvállalatok – Auchan Retail MagyarországAxiál Kft., Bonafarm CsoportCorteva AgriscienceKITE Zrt., SIÓ-Eckes Kft.Syngenta Magyarország – tudják a legeredményesebben validálni a fejlesztéseket és azoknak széles körű elterjedéséhez is rajtuk keresztül vezet az út. A nagyvállalatok, befektetők (Bonitás, Hiventures) és technológiai partnerek (Vodafone, Planet, Antenna Hungára) hármasát egészíti ki a NAK mezőgazdasági és élelmiszeripari szaktudása. Ebben az együttállásban tudnak az agrár technológiai megoldások a leggyorsabban fejlődni.

 

A 3 hónapos inkubációs programban résztvevő startupok üzleti képzések, intenzív workshopok során, valamint agráripari, üzletfejlesztési és nagyvállalati mentorokkal dolgozva hozhatják lendületbe fejlesztésüket. Az inkubációs folyamatot Demo Day zárja november végén, melyen szakmai zsűri, az agrárium döntéshozói előtt mutatkozhatnak be a projektek, így akár más vállalatokkal és befektetőkkel is kapcsolatba kerülhetnek.

 

 

 

Elstartolt a második inkubációs program!
A bootcampen 17 csapatt veszt részt, ahol az első napon agrárszakértőktől és üzletifejlesztési mentoroktól kaptak segítséget, hogy felkészüljenek a nagyvállalati egyeztetésekre.
 
A második napon a startupok közel 100 egyeztetésen vettek részt a program nagyvállalati, technológiai és befektetői partnereivel, így hamarosan az is kiderül, mely hogy a csapatok mely vállalatokkal kezdik meg a közös munkát a három hónapos programban.